Thursday, September 5, 2013

Orang Kampung Exicted Jumpa Salji XD

Assalamulaikum..
Baru-baru ni Allah memberi rezeki, umur, kesihatan dan kesempatan untuk kami melihat dan menikmati alam ciptaan-Nya. Pada 24/8/2013, kami (22 orang Malaysia)  telah mengikuti rombongan untuk bermain salji di Ben Lomand National Park, Tasmania. Kak Salma telah menyediakan Nasi Lemak terbaik untuk kami.=)

Rombongan bermula pada 9.00pg (waktu tempatan) dan kami tiba di destinasi pada 11.00 pg. Sampai-sampai je kami terus 'terjah' salji yang dah tersedia kat depan mata. Tiba-tiba sorang demi seorang terpelosok dlm ketebalan salji. Rupanya salji telah menebal sehingga menenggelamkan pokok-pokok kecil kat tempat tu. Sangat kelakar. Kami seperti kanak-kanak riang yang sangat seronok jumpa salji. 

Antara yang sempat dirakam
baru sampai

Resort atas gunung

hanya saya 

saya dan kak fiezah
kami dengan orang salji

jiran..sahabat..kami

"orang rumah" saya

Add caption

kami lagi

"kertas dinding" katanya 

toboggan 
mereka yang terlibat yang menjayakan program
Makan, main salji, makan balik, main balik lepas tu baru balik Launceston. Tak tahulah berapa kali asyik terjatuh dan tergelincir. Mungkin sebab kasut yang dipakai tak berapa sesuai dengan tempat. Esoknya bangun tidur satu badan sakit-sakit. Tapi tak apa asalkan seronok

Syukur ya Allah bagi kami peluang ni. Alhamdulillah diberi peluang untuk datang dan menhargai keindahan alam yang ada di bumi Tasmania ni, ya Allah =)

No comments:

Post a Comment

Search This Blog